Πανευβοϊκός διαγωνισμός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής Μια ευκαιρία κάνουμε να αναδείξουμε την πεντανόστιμη κουζίνα της Βόρειας Εύβοιας και την περιοχή μας κ σε αυτήν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, σε συνεργασία με τον τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Μαρτίου 2013
Στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας και Σκύρου μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.
• Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν καταφέρει να καθιερώσουν, να προβάλουν και να διαδώσουν τα τοπικά τους εδέσματα πχ ο κρητικός ντάκος, το σπετζοφάϊ κλπ.
• ή ύπαρξη χαρακτηριστικών τοπικών πιάτων συμβάλλει θετικά στην γενικότερη τουριστική προβολή ενός τόπου, στην αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του και στην θετική εικόνα των επισκεπτών του.
• επιπλέον, τα καθιερωμένα τοπικά πιάτα μπορεί να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός).
Οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον νομό
• ανάδειξη γαστρονομικής ταυτότητας του νομού.
• τουριστική προβολή του νομού.
• καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων.
• Προώθηση της κατανάλωσης και προβολή τοπικών αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων.
• συμβολή στην αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.
• συμβολή στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.
• συμβολή στην αύξηση της επισκεψιμότητας του νομού.
• Προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό
Διαδικασία
• Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες στον διαγωνισμό: Πρωινό, Φαγητό και γλυκό.
• οδιαγωνισμός θα ανακοινωθεί σε όλο το νομό με αφίσες και φυλλάδια, αλλά και με ηλεκτρονικά μηνύματα και κάθε πρό σφορο μέσο.
• κάθε άτομο ή επιχείρηση στέλνει μέχρι μία (1) συνταγή για κάθε κατηγορία του διαγωνισμού (πρωινό ή φαγητό ή γλυκό).
• Θα οργανωθούν στη βόρεια-νότια εύβοια-ςκύρο και στη χαλκίδα στους χώρους του ιεκ PRAXIS από ένας διαγωνισμός με σκοπό να προκριθούν οι 10 καλύτερες συνταγές ανά περιοχή.
• ή επιτροπή αξιολόγησης:
• θα προαξιολογήσει όλες τις συνταγές,
• θα προκρίνει στην επόμενη φάση όλες όσες συνταγές πληρούν τα βασικά κριτήρια του διαγωνισμού,
• θα επιλέξει τις τελικές 10 καλύτερες συνταγές, με κριτήρια όπως: αντιπροσωπευτικότητα, πρωτοτυπία, μοναδικότητα, παράδοση, δυνατότητα καθιέρωσης, απλότητα στην παρασκευή, χρήση τοπικών πρώτων υλών κλπ.
• οι διαγωνιζόμενοι στους οποίους ανήκουν οι τελικές 10 καλύτερες συνταγές, θα κληθούν να τις υλοποιήσουν σε κατάλληλο χώρο με την επίβλεψη και βοήθεια ομάδα σεφ.
• ή επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει το καλύτερο γλυκό και το καλύτερο φαγητό και θα τους απονείμει τον τίτλο Πρωινο τής ευβοιας, Πιατο τής ευβοιας, γλυκο τής ευβοιας.
• ή απονομή των βραβείων θα γίνει σε κεντρικό σημείο, όπου στον μπουφέ θα υπάρχουν εδέσματα από τα 10 καλύτερα πιάτα.
• Όλες οι συνταγές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μετά την προεπιλογή, θα περιληφθούν σε καλαίσθητο τόμο – έκδοση με τα γλυκά και τα φαγητά της εύβοιας και θέματα από την γενικότερη τουριστική προβολή του νομού.
• Σε περίοπτη θέση θα είναι βεβαίως τα πιάτα που αναδείχτηκαν • το ίδιο υλικό θα είναι διαθέσιμο σε ειδικές ιστοσελίδες του επιμελητήριου εύβοιας, του ιεκ PRAXIS και επαγγελματιών.
Δηλώσεις συμμετοχής
• Στείλτε την συνταγή σας σε οποιαδήποτε μορφή (αρκεί να είναι ευανάγνωστη και κατανοητή) στην διεύθυνση, το fax ή το e-mail του επιμελητηρίου Εύβοιας που αναφέρονται παρακάτω.
• Συμπληρώστε οπωσδήποτε την κατηγορία που συμμετέχετε: Πρωινο ή Φαγήτο ή γλυκο.
• γράψτε αναλυτικά το Όνομα, επίθετο, διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο, κινητό και e-mail (όσα από αυτά υπάρχουν).
• αν είστε επαγγελματίας της εστίασης ή του τουρισμού αναγράψτε αναλυτικά την επωνυμία και τα στοιχεία της επιχείρησης (διεύθυνση, τηλέφωνο, email κλπ).
• για διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τυποποιημένο έντυπο που διατίθεται
Δικαίωμα συμμετοχής
Όλοι οι κάτοικοι της Εύβοιας - Σκύρου και οι επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμο
Επιτροπή αξιολόγησης
• Λευτέρης Λαζάρου, Chef
• Θανάσης Ρούσσος, Chef
• Κοσμάς Μαρίνος, Pastry Chef
• εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου
Βραβεία
1ο : ταξίδι δύο ατόμων 5 ημερών στο εξωτερικό
2ο: δύο υποτροφίες δύο (2) ετών μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής
3ο: μία υποτροφία για σεμινάριο μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής
4ο -10ο :διήμερη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Εύβοιας- Σκύρου
οι υποτροφίες αφορούν σε επιδότηση του 50% των διδάκτρων και είναι πλήρως μεταβιβάσιμες σε όποιον επιθυμούν οι νικητές.
Πληροφορίες - αιτήσεις:
τηλ: 22210-23510, 86452 FAX: 22210-80918 • e-mail: piatoevias@yahoo.gr
Επιμελήτήριο Ευβοιας:Ελ. Βενιζέλου 12, Xαλκίδα • τηλ. 22210 22885 www.eviachamber.gr
Δηλώσεις συμμετοχής:
μέχρι 20 Μαρτίου 2013 υπεύθυνη ενημέρωσης κα Ελένη Τσακμάκα
No comments:
Post a Comment