Tuesday, March 19, 2013

Αύριο 20/3 η τελευταία ημέρα για συμμετοχή στον Ευβοϊκό διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής












Πανευβοϊκός διαγωνισμός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής Μια ευκαιρία κάνουμε να αναδείξουμε την πεντανόστιμη κουζίνα της Βόρειας Εύβοιας και την περιοχή μας κ σε αυτήν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, σε συνεργασία με τον τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Μαρτίου 2013



Στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας και Σκύρου μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.


• Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν καταφέρει να καθιερώσουν, να προβάλουν και να διαδώσουν τα τοπικά τους εδέσματα πχ ο κρητικός ντάκος, το σπετζοφάϊ κλπ.

• ή ύπαρξη χαρακτηριστικών τοπικών πιάτων συμβάλλει θετικά στην γενικότερη τουριστική προβολή ενός τόπου, στην αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του και στην θετική εικόνα των  επισκεπτών του.

• επιπλέον, τα καθιερωμένα τοπικά πιάτα μπορεί να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός).



Οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον νομό



• ανάδειξη γαστρονομικής ταυτότητας του νομού.

• τουριστική προβολή του νομού.

• καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων.

• Προώθηση της κατανάλωσης και προβολή τοπικών αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων.

• συμβολή στην αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

• συμβολή στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.

• συμβολή στην αύξηση της επισκεψιμότητας του νομού.

• Προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό


Διαδικασία



• Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες στον διαγωνισμό: Πρωινό, Φαγητό και γλυκό.

• οδιαγωνισμός θα ανακοινωθεί σε όλο το νομό με αφίσες και φυλλάδια, αλλά και με ηλεκτρονικά μηνύματα και κάθε πρό σφορο μέσο.

• κάθε άτομο ή επιχείρηση στέλνει μέχρι μία (1) συνταγή για κάθε κατηγορία του διαγωνισμού (πρωινό ή φαγητό ή γλυκό).

• Θα οργανωθούν στη βόρεια-νότια εύβοια-ςκύρο και στη χαλκίδα στους χώρους του ιεκ PRAXIS από ένας διαγωνισμός με σκοπό να προκριθούν οι 10 καλύτερες συνταγές ανά περιοχή.

• ή επιτροπή αξιολόγησης:

• θα προαξιολογήσει όλες τις συνταγές,

• θα προκρίνει στην επόμενη φάση όλες όσες συνταγές πληρούν τα βασικά κριτήρια του διαγωνισμού,

• θα επιλέξει τις τελικές 10 καλύτερες συνταγές, με κριτήρια όπως: αντιπροσωπευτικότητα, πρωτοτυπία, μοναδικότητα, παράδοση, δυνατότητα καθιέρωσης, απλότητα στην παρασκευή, χρήση τοπικών πρώτων υλών κλπ.

• οι διαγωνιζόμενοι στους οποίους ανήκουν οι τελικές 10 καλύτερες συνταγές, θα κληθούν να τις υλοποιήσουν σε κατάλληλο χώρο με την επίβλεψη και βοήθεια ομάδα σεφ.

• ή επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει το καλύτερο γλυκό και το καλύτερο φαγητό και θα τους απονείμει τον τίτλο Πρωινο τής ευβοιας, Πιατο τής ευβοιας, γλυκο τής ευβοιας.

• ή απονομή των βραβείων θα γίνει σε κεντρικό σημείο, όπου στον μπουφέ θα υπάρχουν εδέσματα από τα 10 καλύτερα πιάτα.

• Όλες οι συνταγές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μετά την προεπιλογή, θα περιληφθούν σε καλαίσθητο τόμο – έκδοση με τα γλυκά και τα φαγητά της εύβοιας και θέματα από την γενικότερη τουριστική προβολή του νομού.

• Σε περίοπτη θέση θα είναι βεβαίως τα πιάτα που αναδείχτηκαν • το ίδιο υλικό θα είναι διαθέσιμο σε ειδικές ιστοσελίδες του επιμελητήριου εύβοιας, του ιεκ PRAXIS και επαγγελματιών.


Δηλώσεις συμμετοχής



• Στείλτε την συνταγή σας σε οποιαδήποτε μορφή (αρκεί να είναι ευανάγνωστη και κατανοητή) στην διεύθυνση, το fax ή το e-mail του επιμελητηρίου Εύβοιας που αναφέρονται παρακάτω.

• Συμπληρώστε οπωσδήποτε την κατηγορία που συμμετέχετε:  Πρωινο ή Φαγήτο ή γλυκο.

• γράψτε αναλυτικά το Όνομα, επίθετο, διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο, κινητό και e-mail (όσα από αυτά υπάρχουν).

• αν είστε επαγγελματίας της εστίασης ή του τουρισμού αναγράψτε αναλυτικά την επωνυμία και τα στοιχεία της επιχείρησης (διεύθυνση, τηλέφωνο, email κλπ).

• για διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τυποποιημένο έντυπο που διατίθεται


Δικαίωμα συμμετοχής


Όλοι οι κάτοικοι της Εύβοιας - Σκύρου και οι επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμο


Επιτροπή αξιολόγησης


• Λευτέρης Λαζάρου, Chef

• Θανάσης Ρούσσος, Chef

• Κοσμάς Μαρίνος, Pastry Chef

• εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου




Βραβεία



1ο : ταξίδι δύο ατόμων 5 ημερών στο εξωτερικό

2ο: δύο υποτροφίες δύο (2) ετών μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

3ο: μία υποτροφία για σεμινάριο μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

4ο -10ο :διήμερη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Εύβοιας- Σκύρου

οι υποτροφίες αφορούν σε επιδότηση του 50% των διδάκτρων και είναι πλήρως μεταβιβάσιμες σε όποιον επιθυμούν οι νικητές.



Πληροφορίες - αιτήσεις:



τηλ: 22210-23510, 86452 FAX: 22210-80918 • e-mail: piatoevias@yahoo.gr

Επιμελήτήριο Ευβοιας:Ελ. Βενιζέλου 12, Xαλκίδα • τηλ. 22210 22885 www.eviachamber.gr




Δηλώσεις συμμετοχής:

μέχρι 20 Μαρτίου 2013 υπεύθυνη ενημέρωσης κα Ελένη Τσακμάκα







No comments:

Post a Comment