Η Γαλλία και μετά η Ελλάδα είναι οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό τροφίμων με κρέας …αλόγου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων DNA που πραγματοποιήθηκαν μετά το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.
Περίπου το 13,3% των 353 ελέγχων που έγιναν στη Γαλλία ήταν θετικοί, ενώ κατά μέσον όρο το ποσοστό αυτό ήταν 4,66% στην ΕΕ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Τη Γαλλία ακολουθεί η Ελλάδα (με 12,5% σε 288 ελέγχους), η Λετονία (με 10% σε 70 ελέγχους) και ηΔανία (με 9,1% σε 99 ελέγχους).
Εντυπωσιακό πάντως είναι το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο, στη Βρετανία και την Ιρλανδία, από όπου ξεκίνησε το σκάνδαλο στα μέσα Ιανουαρίου, κανένα από τα προϊόντα που υποβλήθηκαν σε έλεγχο δεν περιείχε κρέας αλόγου!
Συνολικά, διενεργήθηκαν 4.144 έλεγχοι DNA διεξήχθησαν σε 27 χώρες της ΕΕ.
No comments:
Post a Comment