Σεμινάρια και εργαστήρια γεύσης, παρασκευή πιάτων και γλυκισμάτων, αλλά και πλούσια ενημέρωση αναφορικά με τα τοπικά και εποχικά προϊόντα, περιλαμβάνει η εκδήλωση «Μαθαίνουμε τις Γεύσεις» που διοργανώνεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δήμου.
Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα ξεκινήσει στις 12.00 και θα ολοκληρωθεί στις 20.00, με την πρώτη παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours».
Τα εργαστήρια, «Τα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και την κουζίνα μας», «Κήπος με τα χεράκια μου», θα δείξουν στους επισκέπτες πως μπορούν να καλλιεργούν μέντα, δυόσμο, δενδρολίβανο, ματζουράνα και άλλα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και ποια είναι η χρήση τους στην κουζίνα. Παράλληλα σεφ της πόλης, θα τους μυήσουν σε συνταγές μαγειρικής με υλικά της εποχής και της περιοχής.
Στη δράση «Μαθαίνουμε τις Γεύσεις» , θα πρωταγωνιστήσει και η ζαχαροπλαστική με «σοκολατένιες δημιουργίες» με μοντέρνα εμφάνιση , και γλυκά της Θεσσαλονίκης όπως ασουρέ και καριόκες.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την πρώτη παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival. Πρόκειται για έντυπο οδηγό τουριστικής προβολής με προτάσεις για γαστρονομικές βόλτες στις αγορές της πόλης καθώς και διαδρομές γύρω από αυτήν, σε περιοχές με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον, στο Νομό Θεσσαλονίκης και σε γειτονικούς νομούς.
Στόχος του οδηγού αυτού είναι να προσφέρει στον επισκέπτη της πόλης αφορμές, για παράταση της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival μπορείτε να βρείτε στο http://foodfestival.thessaloniki.gr.
No comments:
Post a Comment